İSTANBUL ATAŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

 

Ataşehir’ de huzur ve güven ortamı içerisinde başarıyla sürdürdüğümüz 2015- 2016 Eğitim- Öğretim yılını yaklaşık 80.000 öğrencimizle tamamlamış bulunuyoruz. Bu eğitim-öğretim yılında da öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile yoğun ve yorucu olmakla birlikte verimli bir süreci birlikte yaşadık.

 

Öğrencilerimizi yetiştirmek için emek harcayan, başarılı ve huzur dolu bir öğretim yılının yaşanmasına katkıda bulunan tüm öğretmen ve yöneticilerimize, eğitim süreçlerine katkı sunan her kese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

 

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle başta ATAFEST olmak üzere okullarımız değişik kategorilerdeki proje çalışmalarıyla başarılı ürünler ortaya koymuşlardır. Okul takımlarımız farklı tür ve kategorilerdeki sportif müsabakalarda çok sayıda başarıya imza atmış, bize başarının gururu ve mutluluğunu yaşatmışlardır. Bu başarılarda emeği olan yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.

 

Sevgili Öğrenciler;

Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir hedeftir. Başarıya ulaşmada sorumluluk bilinci, planlı ve düzenli çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarının en önemli aşamasının kendine güvenmek olduğunu unutmayın ve daima kendinize güvenin.

Başarılı olmak için bir yıl boyunca çaba sarfettiniz, yoruldunuz. İyi bir tatil yaparak dinlenmeyi hak ettiniz. Ancak unutmayınız ki, dinlenmek boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra, zayıf olduğunuz yönlerinizi geliştirmek için çalışmaktan vazgeçmeyin. En önemlisi kitap okuma alışkanlığı edinip, bu alışkanlığı hayat boyu devam ettirin.

 

Değerli Öğretmenlerimiz;

Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin ancak eğitimle gerçekleşebileceğini hiçbir zaman unutmamalıyız.

 

Sınıflarınızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinizden yararlanarak eğitim ve öğretime devam eden öğrencilerimiz yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarmak için bayrağı sizden teslim alacaklardır. Elinizdeki cevheri iyi işlediğinizde, verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini biliniz. Yetiştirdiğiniz ve yetiştirmekte olduğunuz öğrencilerinizle her zaman gurur duymalısınız.

 

Değerli Veliler;

Karneler çocuklarınızın nasıl bir birey olduğunu değil, onların derslerdeki durumunun nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken, onların kişiliklerini zedeleyici ve özgüvenlerini yitirmelerine neden olabilecek tutumları sergilemekten özenle kaçınınız. Çocuklarınızın başarılarında payınız olduğu gibi başarısızlıklarında da payınız olduğunu unutmayınız. Çocuklarınızın tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için gerekli planlamaları yaparak, onlara desteğinizi eksik etmeyiniz.

 

Bir Eğitim ve Öğretim yılını daha başarıyla bitirmenin gururu ve huzuru ile;

Tüm öğrencilerimize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum. Öğretmenlerimize bir yıl boyunca yararlı ve fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.  Tüm velilerimize sağlık ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum.

 

                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                             Ertuğrul BİLİCAN                                                                                                                                      Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Küçükbakkalköy Mah. Işıklar C. No1 Kat2 34758 Ataşehir / İSTANBUL - 0216 577518687 0216 5744994

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.